< historie 2009
Gemixt en Aangetast

flyer

 

Gemixt en Aangetast
3-24 mei 2009

OPENING 3 mei 15.00 uur

Marianne van Heeswijk
Laura Hoek
Lianne de Lepper
Marja van Putten

'Gemixt en aangetast' is een expositie met vier kunstenaars die een traditioneel gevoel voor kleur en compositie in hun genen hebben. Vier vrouwen die zoeken hebben verheven tot een handschrift waardoor ze gevraagd werden om samen te exposeren.

Bij het kijken naar hun werk krijg je het gevoel dat je ze hoort denken bij het componeren van hun beeldende idee├źn. Spelend met vormen zorgen ze voor een fraai kleurrijk lijnenspel dat een streling is voor het oog. Randversieringen van stoffen of design die lijsten of schilderijen zijn. Een verzameling van gedefunctionaliseerde voorwerpen. Voorwerpen die gevoelens zouden kunnen hebben. Keramiek wat vertoeft in hun hiernamaals doordat ze zijn gaan herleven door aanraking van de kunstenaars. Assemblages van design objecten tot autonome sculpturen. Of objecten die zijn blijven hangen tussen design en autonoom waardoor ze een bepaalde plaats hebben ingenomen.

Openingstijden expositie: elke do t/m zo van 13.00-17.00 uur
ARTOTS, Guldenvliesstraat 4H, 5211 AM Den Bosch

OPENING VAN DE EXPOSITIE

 

Gemixt
De kunstenaars declameerden een zelfgeschreven tekst.
Met vlnr Laura Hoek, Lianne de Lepper en Marianne van Heeswijk.

Gemixt
In het midden Marja van Putten

Gemixt

Gemixt

Gemixt

Gemixt
De kunstenaars boden heerlijke MIXdrankjes
aan en allerlei GEMIXTe heerlijkheden.

Gemixt
Inleiding door Isidoor W. Wens

Gemixt

Gemixt

Gemixt

OPBOUW VAN DE EXPOSITIE

opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw opbouw

Marianne van Heeswijk verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen en materialen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot barokke illustratieve objecten. Met een lichte kwinkslag reanimeert zij de voormalige iconen van huiselijkheid en geeft ze daarbij een nieuwe, moderne ziel mee. De oorspronkelijke functie van elk voorwerp vervalt en krijgt in het geassembleerde object een nieuwe rol. De interactie tussen ogenschijnlijk autonome vormen en dessins staat daarbij centraal. Op deze manier ontwerpt Van Heeswijk, naast haar autonome objecten, ook sieraden, schalen, collages, wandwerk en dessins. Het werk gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen waarmee de werkelijkheid herschapen wordt en waarin alles gelijkwaardig aanwezig is. Grenzen vervagen, het een gaat over in het ander en vormt een nieuwe waarheid, een nieuw samenzijn, een nieuwe wereld.
Mariann
My Boobs are real! I
marianne
Catman
marianne
Mother & child
marianne
Who... me
Laura Hoek

Laura
Tekening deel 2

Laura
Kolibri's
Laura
Seeds of love
laura
Promiss

Lianne de Lepper

Lianne
Hertshoorn...
Lianne
deel uit beeld
Lianne
in oorsprong verbonden installatie
Lianne
installatie Milkshake

 

Marja van Putten

marja

marja

marja
marja